Overzicht november 2017

Nov2017NLlarge

De maand november 2017 laat weer een behoorlijke lijst aan mensenrechtenschendingen zien. Staat van Beleg wist er 683 te registreren en nog 152 rapporten.

overzicht-nov-2017

Zie ook ons archief voor omschrijvingen van en links naar alle schendingen.

– English text –

Iedere maand belichten we een ander aspect met betrekking tot de bezetting van Palestina. Deze maand hebben we een selectie gemaakt van 100 publicaties over de “Balfour” centenaire.

Dit jaar zijn er honderden artikelen gepubliceerd over de “Balfour” centenaire. Er waren anti-“Balfour” publicaties, waaronder opiniestukken, uitnodigingen voor evenementen, oproepen voor protesten en het tekenen van petities voor het gala diner in Londen. In de pro-‘Balfour” publicaties lazen we vooral over de vieringen, opkomende evenementen en woorden van trots. 

In de anti-“Balfour” publicaties zagen we teleurstelling en woede over de verdrietige realiteit dat tot op de dag van vandaag Engeland nog steeds geen excuses heeft aangeboden en de Palestijnen nog steeds het slachtoffer zijn van een wrede bezetting. In de pro-“Balfour” publicaties zagen we het zelfvertrouwen groeien naarmate het gala diner naderde. De Balfourdeclaratie werd meer en meer een symbool van rechtvaardiging.

Al met al ziet het er behoorlijk hopeloos uit en het enige dat Staat van Beleg kan doen is doorgaan met het archiveren van zoveel mogelijk materiaal. In deze link treft u een selectie aan van 100 publicaties over de “Balfour” cetenaire. We kunnen alleen maar hopen dat we niet nog eens honderd jaar moeten wachten voordat het Palestijnse volk gerechtigheid krijgt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *