Overzicht november 2017 | Balfour in de media

Overzicht november 2017 | Balfour in de media

De maand november 2017 laat weer een behoorlijke lijst aan mensenrechtenschendingen zien. Staat van Beleg wist er 683 te registreren en nog 152 rapporten.

overzicht-nov-2017

Zie ook ons archief voor omschrijvingen van en links naar alle schendingen.

– English text –

Iedere maand belichten we een ander aspect met betrekking tot de bezetting van Palestina. Deze maand hebben we een selectie gemaakt van 100 publicaties over de “Balfour” centenaire.

Dit jaar zijn er honderden artikelen gepubliceerd over de “Balfour” centenaire. Er waren anti-“Balfour” publicaties, waaronder opiniestukken, uitnodigingen voor evenementen, oproepen voor protesten en het tekenen van petities voor het gala diner in Londen. In de pro-‘Balfour” publicaties lazen we vooral over de vieringen, opkomende evenementen en woorden van trots. 

In de anti-“Balfour” publicaties zagen we teleurstelling en woede over de verdrietige realiteit dat tot op de dag van vandaag Engeland nog steeds geen excuses heeft aangeboden en de Palestijnen nog steeds het slachtoffer zijn van een wrede bezetting. In de pro-“Balfour” publicaties zagen we het zelfvertrouwen groeien naarmate het gala diner naderde. De Balfourdeclaratie werd meer en meer een symbool van rechtvaardiging.

Al met al ziet het er behoorlijk hopeloos uit en het enige dat Staat van Beleg kan doen is doorgaan met het archiveren van zoveel mogelijk materiaal. In deze link treft u een selectie aan van 100 publicaties over de “Balfour” cetenaire. We kunnen alleen maar hopen dat we niet nog eens honderd jaar moeten wachten voordat het Palestijnse volk gerechtigheid krijgt. 

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rapportages per maand

Database


Voor een overzicht van mensenrechtenschendingen vanaf juli 2015 tot heden zie ons archief

For an overview of human rights violations from July 2015 to present see our archive

Facebook feed

Slachtoffers / Victims


Een lijst in omgekeerde chronologische volgorde, van Israeli's en Palestijnen die gedood zijn sinds de Tweede Intifada begon in 2000.

A list in reverse chronological order, of Israelis and Palestinians killed since the Second Intifada began in 2000.