Overzicht november 2019 | Israël doodt kinderen uit zelfverdediging

Overzicht november 2019 | Israël doodt kinderen uit zelfverdediging

In de maand november 2019 registreerde Staat van Beleg 796 schendingen en 156 rapporten. Deze maand schrijven we over Palestijnse kinderen die Israël doodt uit zelfverdediging.

– English text –

De maand november stond in het teken van Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook. Inclusief een ongeboren slachtoffer veroorzaakt door een miskraam werden 37 Palestijnen gedood en raakten meer dan honderd Palestijnen gewond. Onder de dodelijke slachtoffers bevinden zich acht kinderen en 51 kinderen raakten gewond. Bijna de helft van de slachtoffers waren burgers. Er zijn geen Israëlische slachtoffers gerapporteerd. Hier kunnen we ons afvragen of niet alle inwoners van de Gazastrook als burgers aangeduid dienen te worden omdat het de Gazastrook ontbreekt aan een officiële defensiemacht inclusief geschikt defensiemateriaal en zich daarom niet gelijkwaardig kan verdedigen. De inwoners van de Gazastrook worden bezet en hebben het recht om zich te verdedigen, inclusief door middel van een krijgsmacht (ofschoon geen burgers als doelwit), terwijl Israël een bezettende macht is die een verplichting heeft om zich terug te trekken en geen recht heeft om gebieden te verdedigen die onder hun controle staan of koloniseert door militaire macht.

Tegelijkertijd bombardeerden Israëlische troepen het huis van een Jihadleider, Akram al-Ajjouri, in de Syrische hoofdstad Damascus. De luchtaanvallen veroorzaakten ernstige schade aan het huis en een aantal omliggende gebouwen. Akram al-Ajjouri werd niet gedood maar de luchtaanvallen doodden wel wel Akram’s zoon, Moath al-‘Ajjouri, en verwondde zijn kleindochter. De luchtaanvallen leidden ook tot de dood van Abdullah Yousef Hasan en het verwonden van acht andere burgers.

Israëlische luchtaanval doodt negen familieleden in Deir Al-Balah

In de nacht van 14 november werden Acht leden van de Palestijnse familie al-Sawarkah gedood door een Israëlische luchtaanval op de Gazastrook, een paar uur voordat een staakt-het-vuren in werking zou gaan. Op 22 november bezweek Mohammad Salama Sawarka (40) aan verwondingen die hij opliep tijdens de Israëlische luchtaanval op het huis in Deir Al-Balah waarmee het aantal slachtoffers oploopt tot negen. Onder de slachtoffers bevinden zich vijf kinderen en twee vrouwen.

Een van de weinige overlevenden van het al-Sawarkah bloedbad. Source: social media

Het Israëlische leger verklaarde dat het doelwit Rasmi Abu Malhous was, een commandant van Jihad’s raketteneskadron in de centrale Gazastrook, maar het leger had bij vergissing de famile gedood van een man met dezelfde naam. Zoals Gideon Levy van de krant Haaretz de ‘error’ perfect omschrijft: “Zij, die in het meest morele leger dienen en de meest geavanceerde inlichtingenservice van de wereld heeft wisten niet dat het povere tinnen huisje al geruime tijd geen onderdeel meer was van de infrastructuur van Jihad, en het is onzeker of het dat ooit was. Ze wisten het niet en ze namen geen moeite het te onderzoeken – tenslotte, wat is het ergste dat zou kunnen gebeuren?”

De volgende dag bevestigde het Israëlische leger in de krant Haaretz dat ze acht familieleden hadden gedood met de koptekst “We dachten dat het huis leeg was.”. Later op de dag bezocht premier Benjamin Netanyahu een interceptie en controlecentrum van raketten en een Iron Dome locatie in het zuiden waar hij de soldaten, de Shin Bet (Israëlische veiligheidsdienst), het cabinet en alle betrokkenen bedankte met de volgende woorden:

We kunnen iedereen bereiken, zelfs in hun bed. Ik hoop dat hier een les uit getrokken kan worden.”

Tijdens de luchtaanvallen plaatste voormalig vicepresident en huidig koploper van de Democraten, Joe Biden, een tweet om zijn steun te betuigen aan het optreden van Israël:

“Israël heeft het recht zich te verdedigen tegen terreurdreigingen. Het is ontoelaatbaar dat Israëlische burgers constant in angst moeten leven vanwege raketaanvallen. Daarom was onze administratie zo’n grote voorstander van Israël’s levensreddende Iron Dome.”

Israëlische oorlogvoering op kinderen

Het is niet nieuw dat Israël een volledige familie uitroeit. Tijdens eerdere operaties werden honderden Palestijnse families afgeslacht door Israëlische luchtaanvallen. Een van de vele families die werd gedood was de familie Abu Jame’ die tijdens “Operation Protective Edge” in de zomer van 2014 werd afgeslacht. Om ongeveer 7:50 uur op zondagmorgen, 20 juli 2014, bombardeerden Israëlische gevechtsvliegtuigen het huis van Tawfiq Ahmad Abu Jame’. Het huis met drie verdiepingen werd bewoond door vijf Abu Jame’ families en was gelegen in Bani Suheila, ten oosten van Khan Younis in het zuiden van de Gazastrook. Het huis, dat werd aangevallen zonder waarschuwing, werd volledig vernield. De brandweer en ambulances haastten zich naar de plaats van de aanval om de lichamen te vinden die onder het puin waren bedolven. Het kostte hen tot de volgende dag, maandag 21 juli 2014, om de lichamen te vinden. Verpleegkundigen vonden 26 lichamen, inclusief 19 kinderen en 5 vrouwen. Er waren slechts drie overlevenden en zij liepen diverse verwondingen op.

 De slachtoffers:

 1. Fatma Mahmoud Ahmad Abu Jame’ (64);
 2. Yasser Ahmed Abu Jame’ (27), Fatma’s zoon;
 3. Fatma Riad Abdel Rahman Abu Jame’ (25), Yasser’s vrouw die in verwachting was;
 4. Sajed Yasser Abu Jame’ (5), Yasser en Fatima’s zoon;
 5. Seraj Yasser Abu Jame’ (4), Yasser en Fatima’s zoon;
 6. Sara’ Yasser Abu Jame’ (2), Yasser en Fatima’s zoon;
 7. Sabah Tawfiq Abu Jame’ (39), Fatma’s dochter;
 8. Razan Tawfiq Abu Jame’ (14), Sabah en Tawfiq Ahmed’s dochter;
 9. Jawdat Tawfiq Abu Jame’ (13), Sabah en Tawfiq Ahmed’s dochter;
 10. Aya Tawfiq Abu Jame’ (10), Sabah en Tawfiq Ahmed’s dochter;
 11. Haifa Tawfiq Abu Jame’ (9), Sabah en Tawfiq Ahmed’s dochter;
 12. Ahmed Tawfiq Abu Jame’ (10), Sabah en Tawfiq Ahmed’s dochter;
 13. Maysa Tawfiq Abu Jame’ (1 day); Sabah en Tawfiq Ahmed’s dochter;
 14. Tawfiq Tawfiq Abu Jame’ (5), Sabah en Tawfiq Ahmed’s dochter;
 15. Shahinaz Waleed Abu Jame’ (28), Fatma’s schoondochter, vrouw van Taysir;
 16. Ayoub Taysir Abu Jame’ (6), Shahinaz’s zoon;
 17. Fatma Taysir Abu Jame’ (7), Shahinaz’s zoon;
 18. Rayan Taysir Abu Jame’ (4), Shahinaz’s zoon;
 19. Rinad Taysir Abu Jame’ (1,5), Shahinaz’s dochter;
 20. Nujud Taysir Abu Jame’ (4 months), Shahinaz’s dochter;
 21. Yasmin Ahmed Abu Jame’ (25), Fatma’s schoondochter en Basim’s vrouw die in verwachting was;
 22. Batoul Bassam Abu Jame’ (3), Yasmin en Basim’s dochter;
 23. Suheila Bassam Abu Jame’ (2), Yasmin en Basim’s dochter;
 24. Bisan Bassam Abu Jame’ (1), Yasmin en Basim’s dochter;
 25. Husam Husam Abu Ginas (6), Fatma’s neef;
 26. Ahmad Suleiman Sahmoud (34), een familielid dat op bezoek was
Leden van de familie Abu Jame’ rouwen op de begraafplaats om hun naasten die in de luchtaanval om het leven kwamen, bron: al- Mezan

De “operatie” die 50 dagen duurde tussen 8 juli en 26 augustus heeft het leven gekost aan 2,220 Palestijnen, inclusief tenminste 1,492 burgers, aldus “the United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs” (OCHA). “Defense for Children International Palestine” (DCIP) bevestigde onafhankelijk de dood van 547 Palestijnse kinderen onder de dodelijke slachtoffers in de Gazastrook, waarvan 535 direct voortkwamen uit Israëlische aanvallen. Bijna 68 procent van de kinderen die door Israël werden gedood waren 12 jaar of jonger. Slechts vijf Israëlische burgers, inclusief een kind, en 67 Israëlische soldaten verloren hun leven. We moeten in aanmerking nemen dat sinds 29 september 2000 ten minste 2,167 Palestijnse kinderen door Israël zijn gedood.

Een Palestijns kind dat gewond raakte door een Israëlische luchtaanval huilt terwijl ze verzorgd wordt in een ziekenhuis in Khan Younis, in het zuiden van de Gazastrook op 16 juli 2014. Foto: Ezz Al-Zanoon/APA images

Sinds “Operation Protective Edge” heeft Israël tenminste 744 Palestijnse kinderen gedood. Dit is inclusief de kinderen die door Israëlische troepen werden gedood tijdens betogingen en marsen in de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook.

Om een duidelijk beeld te krijgen van het aantal Palestijnse kinderen dat Israël uit zelfverdediging zo bereidwillig in hun bed kon bereiken sinds de aanvang van “Operation Protective Edge” hebben we de kindslachtoffers op leeftijd gecategoriseerd. De gegevens zijn verzameld van B’Tselem, The Israeli Center for Human Rights in the Occupied Territories en Staat van Beleg archieven. Medische slachtoffers door reisrestricties zijn niet meegeteld. We zullen deze lijst bijwerken op onze website.

Palestijnse kinderen onder de 18 jaar die werden gedood door Israël in de periode van 1 juli 2014 t/m 30 november 2019

Ongeboren (5) *

 1. 9 maanden oude ongeboren baby van Amani Madhoun
 2. Ongeboren baby van Falasteen Abu Arar
 3. Iman Abu Tayyim had een miskraam tijdens en heftige paniekaanval nadat soldaten een luchtaanval uitvoerden naast hun huis, ten oosten van Khan Younis, in het zuiden van de Gazastrook.
 4. Ongeboren baby van Fatma Riad Abdel Rahman Abu Jame’
 5. Ongeboeren baby van Yasmin Ahmed Abu Jame’

* Dit zijn alleen de zwangerschappen die zijn bevestigd in de media.

Onder 1 jaar (29)

 1. Shaymaa Ibrahim Jamal a-Sheikh ‘Ali
 2. Karam Abu Zied
 3. Mona Al-Najjar
 4. Tuqa Salah Khalil Abu ‘Issa
 5. Jud Yusef Ibrahim Abu ‘Eida
 6. Jana Abu Khusa
 7. Rital Abu Khusa
 8. Muhammad Ahmad As’ad al-Baddi
 9. Ahmad Rami ‘Adel Ekhrawat
 10. Dalal Nabil Siyam
 11. Abdel-Karim Al-Helou
 12. Karam Al-Helou
 13. Nujud Abu Jame’
 14. Mousa Abu Jarad
 15. Fares Jum’ah Hammad a-Tarabin
 16. Nabilah’s son Raafat Mustafa a-Loh
 17. Ali Daif
 18. Hala ‘Omar ‘Ayadah Abu Mas’ud
 19. Asma’ al-Bakri
 20. Mustafa Wael Isma’il al-Ghul
 21. Rizeq Isma’il ‘Ali Abu Taha
 22. Hala Abu Madi
 23. Nur Muhammad Shaker Abu ‘Aasi
 24. Sama Nael Bassam al-Barawi
 25. Mohammed Arafat
 26. Ubada Al-Mahmoum
 27. Ramadan Thawabta
 28. Laila Ghandour
 29. Maria Ahmad al-Ghazali

1 jaar (34)

 1. Malak Abu Shouqa, 1
 2. Jamal ‘Abd Rabo, 1
 3. Halimah Suliman, 1
 4. Lama Ahmad Faiz Breikah, 1
 5. Salma Anwar Muhammad Abu Jaber, 1
 6. Sama Raed Muhammad Abu Jaber, 1
 7. Sarah Ahmad Sedqi ‘Abd a-Ghafur, 1
 8. Mohammed Abu Khusa, 1
 9. ‘Ali Mansur Hamdi al-Bshiti, 1
 10. Ghalia Al-Najjar, 1
 11. Samir Hussein Al-Najjar, 1
 12. Amira Al-Najjar, 1
 13. Suha ‘Abd Rabo Muhammad Musleh, 1
 14. ‘Abd a-Rahman Mahmoud ‘Abd al-Fatah ‘Abd a-Nabi, 1
 15. Muna Rami ‘Adel Ekhrawat, 1
 16. Bisan Abu Jame’, 1
 17. Rinad Abu Jame’, 1
 18. Danah Muhammad Majed Daher, 1
 19. Rizeq Ahmad ‘Adnan al-Hayek, 1
 20. Samih Abu Jarad, 1
 21. Muhammad Salem Ibrahim Antiz, 1
 22. Amal Baha’ Al-Batsh, 1
 23. Ranim Jawdat ‘Abd al-Karim ‘Abd a-Ghafur, 1
 24. Zeinah Bilal Sabri Abu Taqiyah, 1
 25. Abdel-Hadi Abu Dahrouj, 1
 26. Maria Muhammad ‘Awwad Abu Jazar, 1
 27. Abdel-Karim Balata, 1
 28. ‘Abd al-Karim Ibrahim Ahmad Sheikh al-‘Eid, 1
 29. Jana Madi, 1
 30. Yousif Madi, 1
 31. ‘Ali Dawabsha, 1
 32. Abdul-Rahman Barghouthi, 1
 33. Bayan Abu Khammash, 1
 34. Saba Mahmoud Abu Arar, 1

2 jaar (35)

 1. Renad Al Assar
 2. ‘Abd al-‘Aziz Muhammad ‘Abd al-Karim a-Silk, 2
 3. Ziad Ashraf Mahmoud al-Khalili, 2
 4. Muhammad ‘Ata Muhammad a-Najar, 2
 5. Jana Ahmad Faiz Breikah, 2
 6. Hala Ahmad Marzuq M’ame, 2
 7. Nada ‘Izu Fayeq al-Ja’el, 2
 8. Amir Al-Najjar, 2
 9. Ghena Younis Saqer, 2
 10. Jana Rami Yasser al-Maqat’ah, 2
 11. Salma Salem Rajab a-Radi’, 2
 12. Hatem Zein Nayef al-Yazji, 2
 13. Maram Al-Helou, 2
 14. Mohammed Ayyad, 2
 15. Samia Hamed Muhammad a-Sheikh Khalil, 2
 16. Sara Abu Jame’, 2
 17. Suheila Abu Jame’, 2
 18. Abdallah Yusef ‘Abd al-Jabbar Daraji, 2
 19. Mohammed Al-Hallaq, 2
 20. Dima ‘Adel ‘Abdallah Islim, 2
 21. Nagham Mahmoud ‘Abd al-Hamid a-Zwiedi, 2
 22. Haniya Abu Jarad, 2
 23. Muayad Khaled ‘Ali al-A’araj, 2
 24. Saher Salman ‘Ali Abu Namus, 2
 25. Mohammed Al-Nawasra, 2
 26. Sara Daif, 2
 27. Raghad ‘Omar ‘Ayadah Abu Mas’ud, 2
 28. Firas Muhammad ‘Awwad Abu Jazar, 2
 29. Ahmad Rami Muhammad Abu Suliman, 2
 30. Muhammad Yasser Ahmad ‘Abd al-Wahab, 2
 31. Mu’tasem Mustafa ‘Abed Zo’rub, 2
 32. Khalil Ibrahim Ahmad Sheikh al-‘Eid, 2
 33. Sama al-Ajuz, 2
 34. Rahaf Hassan, 2
 35. Firas Rasmi Salem Sawarka, 2

3 jaar (36)

 1. Layan Nael Yusef a-Silk, 3
 2. Lama Ahmad Mahmoud al-Khalili, 3
 3. Rafif ‘Ata Muhammad a-Najar, 3
 4. Rahaf ‘Abd Rabo, 3
 5. Tasnim Muhammad Salameh Dheir, 3
 6. Layali Al-Najjar, 3
 7. Suleiman Abu Amer, 3
 8. Yazan Ahmad Marzuq M’amer, 3
 9. Leen Anwar Muhammad Abu Jaber, 3
 10. Muhammad Raed Muhammad Abu Jaber, 3
 11. Muhammad Anwar Suliman Darazin, 3
 12. Amin Thaer ‘Umran al-Astal, 3
 13. Hadi ‘Abd al-Hamid ‘Abd al-Fatah ‘Abd a-Nabi, 3
 14. Samar Al-Qassas, 3
 15. Mu’een Mohammed Siyam, 3
 16. Ilias Al-Kilani, 3
 17. Batoul Abu Jame’, 3
 18. Saji Al-Hallaq, 3
 19. Rahaf Jum’a, 3
 20. Qassem Hamed Fayeq ‘Alwan, 3
 21. Rahaf Khalil Hamadah al-Jabur, 3
 22. Sarah ‘Omar Ahmad Sheikh al-‘Eid, 3
 23. Muhammad Fajr Mustafa Jamal Malka, 3
 24. Yasmin Muhammad Yusef al-Mutawaq, 3
 25. Abdullah Abu Dahrouj, 3
 26. Ahmad Tareq Ziad a-Rifi, 3
 27. Nur Mahmoud ‘Abd al-Basset Abu Hasireh, 3
 28. Kamal al-Bakri, 3
 29. Aya Muhammad Ghanem Abu Rejel, 3
 30. Nour Wahdan, 3
 31. Raghad Abu Nijm-Al Masri, 3
 32. Jannah Rami Muhammad Abu Suliman, 3
 33. Lama Rami Muhammad Abu Suliman, 3
 34. Asil Sufian Faruk Gheith, 3
 35. Hala Madi, 3
 36. Salem Rasmi Salem Sawarka, 3

4 jaar (29)

 1. Dima Ashraf Mahmoud al-Khalili, 4
 2. Hala Ahmad Hamdan Abu Jaber, 4
 3. Ibrahim Mu’tasem Muhammad Kallub, 4
 4. Yazan Abu Khusa, 4
 5. Abdullah Abu Zeid, 4
 6. Samih Jebril Rizeq Jneid, 4
 7. Islam Al-Najjar, 4
 8. ‘Abd al-Karim Anwar Suliman Darazin, 4
 9. Adham Abu ‘Ayta, 4
 10. Zeinab Safwat ‘Abed Abu Teir, 4
 11. Ibtehal Ibrahim ‘Ayesh a-Ramahi, 4
 12. Yasmin Nayef Hatem al-Yazji, 4
 13. Rayan Abu Jame’, 4
 14. Seraj Abu Jame’, 4
 15. Asim Ammar, 4
 16. Yamen Riyad Hussein al-Hamedi, 4
 17. Yasmin Mahmoud Hussein al-Astal, 4
 18. ‘Abdallah Ramadan Jamil Abu Ghazal, 4
 19. Nedal Al-Nawasra, 4
 20. Siba Rami Hassan Yunes, 4
 21. Rimas Salem Mahmoud al-‘Attar, 4
 22. ‘Ula Bassam Muhammad a-Nayrab, 4
 23. Dou’a Al-Mahmoum, 4
 24. Aya Ibrahim Ahmad Sheikh al-‘Eid, 4
 25. Anas Ibrahim Hamdan Ben Hammad, 4
 26. Lujain al-Farra, 4
 27. Rahaf Abu Jame’, 4
 28. Mohammad Abu Jarad, 4
 29. Ahmad Yasser Abu ‘Aabed, 4

5 jaar (28)

 1. ‘Abd al-Halim Muhammad ‘Abd al-Karim a-Silk, 5
 2. Yamen ‘Omar Salameh Dheir, 5
 3. Ez Ad-Din Abu Amer, 5
 4. Marwa Abu Amer, 5
 5. Nur ‘Izu Fayeq al-Ja’el, 5
 6. Mu’tasem Muhammad Ahmad a-Najar, 5
 7. Motaz Hussein Al-Najjar, 5
 8. Nada Thaer ‘Umran al-Astal, 5
 9. Arwa Al-Qassas, 5
 10. Mohammed Ayyad, 5
 11. Hamzah Ousamah Khalil al-Hayah, 5
 12. Sajed Abu Jame’, 5
 13. Tawfiq Abu Jame’, 5
 14. Muhammad Ayman Salah a-Sha’er, 5
 15. Kenan Al-Hallaq, 5
 16. Muhammad Ziad Saleh a-Rahel, 5
 17. Hamzah Raed Muhammad Thari, 5
 18. ‘Abd a-Rahman Bassam ‘Abd a-Rahman Khatab, 5
 19. ‘Abdallah Tareq Ziad a-Rifi, 5
 20. Amal Uweida, 5
 21. Bilal Wael Isma’il al-Ghul, 5
 22. Munther Muhammad Ghanem Abu Rejel, 5
 23. Malak Wael Isma’il al-Ghul, 5
 24. Sumoud Ahmad Swelem a-Rumi, 5
 25. Muhammad Fathi Ibrahim ‘Eitah, 5
 26. Walid Mustafa ‘Abed Zo’rub, 5
 27. Ibrahim Suliman Ibrahim al-Masri, 5
 28. Soheib Mohajid Saqr, 5

6 jaar (18)

 1. Lama Al Assar, 6
 2. Malak Jalal ‘Abd al-Karim a-Silk, 6
 3. Baraa Suliman, 6
 4. Muhammad Ahmad Harbi Siyam, 6
 5. Nur al-Islam Raed Ahmad Abu Hweishel, 6
 6. Abdel-Rahman Nabil Siyam, 6
 7. Tala Akram Ahmad al-‘Atawi, 6
 8. Khalil Ousamah Khalil al-Hayah, 6
 9. Ayoub Abu Jame’, 6
 10. Husam Husam Muhammad Abu Qeins, 6
 11. Hibat Allah Akram Saleh a-Sha’er, 6
 12. Ruayah Mahmoud ‘Abd al-Hamid a-Zwiedi, 6
 13. Imad a-Din Hamed Fayeq ‘Alwan, 6
 14. Ousamah ‘Issam Mustafa Judah, 6
 15. Yousif Abu Madi, 6
 16. Muamen Ahmad Muhammad a-Nayrab, 6
 17. Israa’ Abu Khusa, 6
 18. Farah Al-Louh, 6

7 jaar (33)

 1. Muhammad ‘Ammar Bashir Shalat, 7
 2. Muhammad Taleb Muhammad ‘Assaf, 7
 3. Umniyah Muhammad ‘Abd al-Karim a-Silk, 7
 4. Mahmoud Ashraf Mahmoud al-Khalili, 7
 5. Ghaidaa ‘Omar Salameh Dheir, 7
 6. Muhammad Mahmoud Salameh Dheir, 7
 7. Issa Abu Amer, 7
 8. Zaher Mahmoud Sa’ed a-Najar, 7
 9. Muhammad Muhammad ‘Abd a-Rahman Abu Shamaleh, 7
 10. Hani Al-Najjar, 7
 11. Walid Sa’id Naser al-‘Ajel, 7
 12. Anas Qdeih, 7
 13. Muhammad Mansur Hamdi al-Bshiti, 7
 14. Ahmad Walid Nasrallah Samur, 7
 15. Yasmin Yasser Al-Qassas, 7
 16. Ghaida Nabil Siyam, 7
 17. Yasser Al-Kilani, 7
 18. Fatma Abu Jame’, 7
 19. Safa Mustafa Jamal Malka, 7
 20. Dina ‘Omar ‘Abdallah ‘Aziz, 7
 21. Seraj Iyad Abdel ‘Al, 7
 22. Muhammad ‘Issam Mustafa Judah, 7
 23. Hussein Ahmed, 7
 24. Maram Tareq Ziad a-Rifi, 7
 25. Asil al-Bakri, 7
 26. Saqer Bassam Suliman al-Kashef, 7
 27. Mahmoud Al Majdalawi, 7
 28. Ahmad Fathi Ibrahim ‘Eitah, 7
 29. Hiba Al-Mahmoum, 7
 30. Maysoun Raafat Salman al-Barim, 7
 31. Identity unknown (7)
 32. Moath Mohammad Sawarka, 7
 33. Amir Rafat Mohammad Ayyad, 7

8 jaar (18)

 1. ‘Ula Jalal ‘Abd al-Karim a-Silk, 8
 2. Lina ‘Alaa ‘Abd al-Karim a-Silk, 8
 3. Muamen ‘Omar Salameh Dheir, 8
 4. Yasser Abu Amer, 8
 5. Yahia Balata, 8
 6. Shahd Mu’in ‘Ali Qishtah, 8
 7. Oumamah Ousamah Khalil al-Hayah, 8
 8. Afnan Shuheibar, 8
 9. Wasim Shuheibar, 8
 10. Ousamah Mahmoud Hussein al-Astal, 8
 11. Maisara Al-Louh, 8
 12. Mahmoud Muhammad Saleh Abu Hadaf, 8
 13. Rawan Al Majdalawi, 8
 14. Rawan Nasha’t Ghazi Siyam, 8
 15. Khaled Raafat ‘Odeh Zo’rub, 8
 16. Abdul-Rahman al-Farra, 8
 17. Yara al-Farra, 8
 18. Omar Qweider, 8

9 jaar (38)

 1. Mayar Jamal Jaber Abu Musbih, 9
 2. Aya Sami Anwar a-Ramlawi, 9
 3. Imad Abu Amer, 9
 4. Ibrahim Karim ‘Abdallah a-Smeiri, 9
 5. Shahed Abu Khusa, 9
 6. Muhammad Musa Marzuq ‘Alwan, 9
 7. Hend ‘Imad Muhammad Qadurah, 9
 8. Hussein Hatem Wahdan, 9
 9. ‘Ali Shaybub Ahmad a-Shanbari, 9
 10. Rawan Ayman So’ud Sweidan, 9
 11. Rabi’ Qassem Rabi’ Abu Ras, 9
 12. ‘Obaydah Fadel Muhammad Abu Hweishel, 9
 13. Mustafa Nabil Siyam, 9
 14. Yasin Al-Kilani, 9
 15. Fadi Ziad Hassan Islim, 9
 16. Hussein Sufian Ribhi al-Jammal, 9
 17. Haifa Abu Jame’, 9
 18. Iman Ammar, 9
 19. Sarah Muhammad Ribhi Bustan, 9
 20. ‘Ahed ‘Attaf ‘Ahed Baker, 9
 21. Isma’il Muhammad Subhi Baker, 9
 22. Ibrahim Ramadan Hassan Abu Daqah, 9
 23. Muhammad Iyad Salem ‘Arif, 9
 24. Maryam ‘Atiyyah Muhammad al-‘Arja, 9
 25. Basil Salim Kaware’, 9
 26. ‘Omar Naser Ziad a-Rifi, 9
 27. Mustafa Al-Louh, 9
 28. Tareq Ziad Suliman Abu Khatlah, 9
 29. Mahmoud Muhammad Na’im ‘Okal, 9
 30. Rajab ‘Abd a-Rahman Ahmad a-Sharafi, 9
 31. Muhammad Rami Muhammad Abu Suliman, 9
 32. Lama Yasser Ahmad ‘Abd al-Wahab, 9
 33. Yusef Mahmoud Rizeq Abu Taha, 9
 34. Ibrahim Fathi Ibrahim ‘Eitah, 9
 35. Bisan Al-Mahmoum, 9
 36. Ziad Tareq ar-Reefy, 9
 37. Yassin Abu Khusa, 9
 38. Mohammad Abu Haddaf, 9

10 jaar (32)

 1. Muhammad ‘Omar Salameh Dheir, 10
 2. Abdel-Ghani Abu Amer, 10
 3. Marah Abu Amer, 10
 4. Yusef ‘Imad Muhammad Qadurah, 10
 5. Amneh Jihad Salim Matar, 10
 6. Isara’ Al-Qassas, 10
 7. Nesma Al Qassas, 10
 8. Sawsan Al-Kilani, 10
 9. Mahmoud Ahmad Nayef al-Qassas, 10
 10. Othman Raed ‘Othman al-Jammal, 10
 11. Marah Shaker Ahmad al-Jammal, 10
 12. Ahmed Abu Jame’, 10
 13. Aya Abu Jame’, 10
 14. ‘Omar Jamil Subhi Hamuda, 10
 15. Ahmad Isma’il Muhammad Abu Msalam, 10
 16. Jehad Shuheibar, 10
 17. Zakaria ‘Ahed Subhi Baker, 10
 18. Anas Al-Batsh, 10
 19. Nur Marwan ‘Abdallah a-Najdi, 10
 20. Abdullah Kullab, 10
 21. Khalil Muhammad Ahmad al-‘Anati, 10
 22. Ibrahim Zuheir Ibrahim a-Dawawseh, 10
 23. Hamam Muhammad Safa Abu Shiban, 10
 24. Rana Raed Muhammad Abu Suliman, 10
 25. Amin Abu Madi, 10
 26. Shahd Raafat ‘Odeh Zo’rub, 10
 27. Mahmoud Ahmad Muhammad a-Nayrab, 10
 28. Angham Sharif Yusef a-Namlah, 10
 29. Yousef Shalalfa, 10
 30. Mohammad at-Tibakhi, 10
 31. Abdullah Abu Medhyef, 10
 32. Mohammad Qweider, 10

11 jaar (28)

 1. Sujud ‘Abd al-Hakim Muhammad ‘Alwan, 11
 2. Fares Muhammad ‘Abd al-Qader Abu Siyam, 11
 3. Aya al-Batsh, 11
 4. Mariah ‘Omar Salameh Dheir, 11
 5. Mohammed Abu Amer, 11
 6. Riham Taysir Salameh Abu Mashi, 11
 7. Tahrir Naser Ahmad Jaber, 11
 8. Ahmad Muhammad ‘Ali al-Qayed, 11
 9. Bissan Zeid, 11
 10. Fadel Nader ‘Ata al-Agha, 11
 11. ‘Ali Hassan Hussein al-Hawari, 11
 12. Du’aa Sami Ibrahim S’adeh, 11
 13. Bara’ Al Reqib, 11
 14. Reem Al-Kilani, 11
 15. Ghada Ayyad, 11
 16. Ula Ziad Hassan Islim, 11
 17. Narmin Majed Yusef Daher, 11
 18. Siham Muhammad Ibrahim Zo’rub, 11
 19. Muhammad Ramez ‘Izzat Baker, 11
 20. Amir Iyad Salem ‘Arif, 11
 21. Qasim Jaber Kaware’, 11
 22. Hussein Yusef Hussein Kaware’, 11
 23. Saher Muhammad Haydar al-‘Abet, 11
 24. Ousamah Hussein Khalil Lafy, 11
 25. Nidal Raed Ghazi ‘Aleiwa, 11
 26. Tareq ‘Eid Salameh Abu Mashi, 11
 27. Abdul-Rahman Obeidallah, 11
 28. Shadi ‘Abed al-‘Al, 11

12 jaar (33)

 1. Maryam Shaybub Ahmad a-Shanbari, 12
 2. Amir ‘Adel Khamis Siyam, 12
 3. Nabil Mahmoud Muhammad al-Astal, 12
 4. Muhammad Jihad Salim Matar, 12
 5. Mahmoud Jihad Nayef ‘Abdin, 12
 6. Muhammad Na’im Saleh Abu Ta’imah, 12
 7. Haitham Ahmad ‘Abd a-Latif a-Smeiri, 12
 8. Lamia’ Al Qassas, 12
 9. Sha’ban Jamil Sha’ban Ziyadah, 12
 10. Muhammad Ibrahim ‘Ali Antiz, 12
 11. Qusai Al-Batsh, 12
 12. Raghad ‘Issam Mustafa Judah, 12
 13. Aya Anwar Khalil a-Sha’er, 12
 14. ‘Iz a-Din Walid Muhammad Abu Sneimah, 12
 15. Muhammad Mahmoud Rizeq Abu Taha, 12
 16. Salameh Mahmoud Salameh Dheir, 12
 17. Mohammed Al-Najjar, 12
 18. Omar Abu Amer, 12
 19. Muhammad Karim ‘Abdallah a-Smeiri, 12
 20. Hadi Salah a-Din Ahmad Abu Hasanein, 12
 21. Nur Muhammad Salameh Abu Dabagh, 12
 22. Ahmad Ramzi Muhammad Mu’in Abu Qadus, 12
 23. Ibtesam Bassam Muhammad a-Nayrab, 12
 24. Muhammad Mustafa ‘Abed Zo’rub, 12
 25. Jihad Suliman Zayed ‘Umran, 12
 26. Mohammad al-Farra, 12
 27. Baha’ Bader, 12
 28. Abdul-Hamid al-Zuwaidi, 12
 29.  Majdi Ramzi Satri, 12
 30. Nasser Azmi Misbih, 12
 31. Fares Hafeth Sarsawi, 12
 32. Abdul-Rahman Talal Abu al-Jedian, 12
 33. Mohannad Rasmi Salem Sawarka, 12

13 jaar (39)

 1. Hassan al-Bayyoumi, 13
 2. Hadil al-Bayyoumi, 13
 3. Salah Musa Ibrahim Hijazi, 13
 4. Hanin Hamuda, 13
 5. Isra Balata, 13
 6. ‘Udai Raafat Muslem Abu al-Kheir, 13
 7. Dunia Nader ‘Ata al-Agha, 13
 8. Ahmad Khaled Muhammad a-Najar, 13
 9. Ahmed Hatem Wahdan, 13
 10. Fatimah Ahmad ‘Abd al-Qader al-‘Arja, 13
 11. Hibah Hamed Muhammad a-Sheikh Khalil, 13
 12. Jawdat Abu Jame’, 13
 13. Ibrahim Ammar, 13
 14. Marwah Salman Ahmad a-Sarsawi, 13
 15. Samar Abu Jarad, 13
 16. Manar Al-Batsh, 13
 17. Mohammad al-Breem, 13
 18. Amneh Tanboura, 13
 19. Mahmoud Tal’at Ahmad Abu Shreiteh, 13
 20. Hassan Srur Muhammad Tamburah, 13
 21. Mustafa al-Dalu, 13
 22. Mohammed Uweida, 13
 23. Abdullah al-Majdalawi, 13
 24. Isma’il Wael Isma’il al-Ghul, 13
 25. Ayman Yasser Ahmad ‘Abd al-Wahab, 13
 26. Amin Ahmad Swelem a-Rumi, 13
 27. Yahia Al-Mahmoum, 13
 28. ‘Udai Raafat ‘Odeh Zo’rub, 13
 29. Muhammad Ahmad Muhammad a-Nayrab, 13
 30. Ahmad Sharaka, 13
 31. Marwan Barbach, 13
 32. Abed Obeidallah, 13 
 33. Abdulrahman Shadi Mustafa, 13
 34. Haitham Sadah, 13
 35. Zakariya Hussein Bashbash, 13
 36. Abdul-Hamid Abu Thaher, 13
 37. Mohammad Ibrahim Satri, 13
 38. Mujahed Abu Amsha, 13
 39. Waseem Mohammad Sawarka, 13

14 jaar (43)

 1. Samaa Muhammad ‘Ata a-Najar, 14
 2. Alaa’ Balata, 14
 3. Muhammad Mustafa Isma’il Abu Hamad, 14
 4. Shamma Abu Zeid, 14
 5. Fadi Sami Salem Barakeh, 14
 6. Tamer Ahmad Ibrahim a-Najar, 14
 7. Nasri Mahmoud Nasri Taqatqah, 14
 8. ‘Abd al-‘Aziz Salah a-Din Ahmad Abu
 9. Hasanein, 14
 10. Hazem Na’im Muhammad ‘Aqel, 14
 11. Ahmed Ayman Siyam, 14
 12. Razan Abu Jame’, 14
 13. Amjad Salem Khamis Sha’th, 14
 14. Walaa Isma’il Muhammad Abu Msalam, 14
 15. Fatma al-Haj, 14
 16. Muhammad Ibrahim Fayeq al-Masri, 14
 17. Musa Muhammad Taher al-Astal, 14
 18. Mohammed Ali Kaware’, 14
 19. Ahmad Nael Nizar Mahdi, 14
 20. Tasnim ‘Issam Mustafa Judah, 14
 21. Ahmad Muhammad ‘Atiyyah al-Masri, 14
 22. Mahmoud Maher Nimer Hassan, 14
 23. Khaled Ziad Sa’id al-Hindi, 14
 24. Ahmad Khaled ‘Ali Abu Harbah, 14
 25. Shaima’ Qasim, 14
 26. Duha Bassam Muhammad a-Nayrab, 14
 27. Bilal Bassam Najib Mash’al, 14
 28. Ranin ‘Ali ‘Abdallah al-Qara, 14
 29. Orwa Hammad, 14
 30. Haitham Ismael Mohammad al-Baw, 14,
 31. Mohammad Zeidan, 14
 32. Azzam Hilal Oweida, 14
 33. Ezzedeen Mousa al-Samak, 14
 34. Yasser Amjad Abu Naja, 14
 35. Yasser Abu Anja, 14
 36. Mohammad Nayef al-Houm, 14
 37. Khaled Bassam Mahmoud Abu Sa’id, 14
 38. Mohammad Nasr ar-Reefy, 14
 39. Abdul-Rauf Ismael Salha, 14
 40. Yousef Sa’id ad-Daya, 14
 41. Hasan Eyad Shalabi, 14
 42. Nassim Abu Roumi, 14
 43. Khaled Abu Baker al-Rabi’ey, 14

15 jaar (69)

 1. Aseel al-Bayyoumi, 15
 2. Husam Raafat Muhammad Na’im, 15
 3. ‘Ali Ahmad Khaled Shahin, 15
 4. Ibrahim Ahmad Sa’id Al-Hashash, 15
 5. Muhammad ‘Abd a-Naser Muhammad ‘Ali al-Ghandur, 15
 6. Iyad Nader ‘Ata al-Agha, 15
 7. Rami Khaled Yunes a-Raqab, 15
 8. ‘Abd a-Samad Mahmoud Ahmad Ramadan, 15
 9. Hanan Salem Muhammad al-Far, 15
 10. Yusef Jamil Subhi Hamuda, 15
 11. Muhammad Akram ‘Abd al-‘Aziz al Kafarneh, 15
 12. ‘Alaa ‘Abd al-Majid ‘Abd al-Qader Abu Dahruj, 15
 13. Najiya Al-Helou, 15
 14. Shadi Ziad Hassan Islim, 15
 15. Muhammad Rajaa Muhammad Handam, 15
 16. Wasim Rida Mustafa Salhiyeh, 15
 17. Muhammad Isma’il Muhammad Abu Msalam, 15
 18. Husam Ibrahim Shehdeh a-Najar, 15
 19. Ahmed Tanboura, 15
 20. Yousef Kullab, 15
 21. Muhammad ‘Imad Haydar al-‘Abet, 15
 22. Mahmoud Khaled Musa Abu Hadaf, 15
 23. ‘Abd al-Karim Wael Yunes Shmali, 15
 24. Yusef Akram Saleh a-Skafi, 15
 25. ‘Amru Tareq Sa’id Abu a-Rus, 15
 26. Dalia ‘Atwah Suliman Khattab, 15
 27. Haitham Yasser Ahmad ‘Abd al-Wahab, 15
 28. Muhammad Shu’eib Hussein al-Bahabsah, 15
 29. Rami Nasha’t Ghazi Siyam, 15
 30. Ahmad Mustafa ‘Abed Zo’rub, 15
 31. Amir Raafat ‘Odeh Zo’rub, 15
 32. Ibrahim Anwar Khalil a-Sha’er, 15
 33. ‘Omar Shaker Rashad Barbakh, 15
 34. Ibrahim Ahmad Ibrahim a-Najar, 15
 35. Nadine al-Farra, 15
 36. Mohammad Siyam, 15 
 37. Ehab Sohweil, 15
 38. Laith al-Khaldi, 15
 39. Hasan Manasra, 15
 40. Mohammad al-Raqab, 15
 41. Khalil Othman, 15
 42. Bashar al-Ja’bari, 15
 43. Abdullah Nasasra, 15
 44. Roqayya Abu Eid, 15
 45. Niha Wakid, 15
 46. Fuad Wakid, 15
 47. Omar Mahdi, 15
 48. Mahmoud Badran, 15
 49.  Issa Tarayra, 15
 50. Mohammad Rajabi, 15
 51. Abdul-Rahman Dabbagh, 15
 52. Khaled Bahar, 15
 53. Fares al-Bayed, 15
 54. Raed Radayda, 15
 55. Fatima Taqatqa, 15
 56. ‘Abdullah Ayman Irmeilat, 15
 57.  Mohammad Ibrahim Ayyoub, 15
 58. Akram Odai Abu Khalil, 15
 59. Wesal Fadel Sheikh Khalil, 15
 60. Jamal Abdul-Rahman Affana, 15
 61.  Haitham Mohammad al-Jamal, 15
 62.  Arkan Tha’er Mizhir, 15
 63. Amir an-Nimra, 15
 64. Othman Rami Hallas, 15
 65. Moath Ziad Soori, 15
 66. Mo’men Ibrahim Abu Eyada, 15
 67. Ahmad Samir Abu Habel, 15
 68. Saifeddin Emad Abu Zeid, 15
 69. Maisara Mousa Abu Shallouf, 15

16 jaar (84)

 1. Asmaa ‘Abd al-Halim Suliman Abu al-Kas, 16
 2. Mu’taz Amin Muhammad al-Baz, 16
 3. Ousamah Muhammad Muhammad Sihweil, 16
 4. Arwa Mahmoud Salameh Dheir, 16
 5. Hussein Yasser Mahmoud Abu Saqer, 16
 6. Rawan Al-Najjar, 16
 7. Muhammad ‘Ali Khalil Seidam, 16
 8. ‘Abd Rabo Shaybub Ahmad a-Shanbari, 16
 9. ‘Azmi Khaled Yusef Badwan, 16
 10. Mahmoud Isma’il Muhammad al-Astal, 16
 11. Ayman Adham Yusef al-Haj Ahmad, 16
 12. Muhammad Akram Ahmad Abu Shaqrah, 16
 13. Khalaf ‘Atiyyah ‘Odeh Abu Sneimah, 16
 14. ‘Abd a-Naser Sa’di ‘Abd al-Khaleq Musleh, 16
 15. Iman Ibrahim ‘Ayesh a-Ramahi, 16
 16. Abdallah Trad ‘Abdallah Abu Hjeir, 16
 17. Anas Mahmoud Hussein M’amer, 16
 18. Dina Rushdi ‘Omar Hamadah, 16
 19. Mahmoud Anwar Muhammad Abu Shabab, 16
 20. Muhammad Bassam Muhammad a-Sari, 16
 21. ‘Ali Saqer Mansur Abu Tawilah, 16
 22. Ziad Maher Muhammad a-Najar, 16
 23. Sa’d al-Haj, 16
 24. Isma’il Hassan ‘Eid Abu Jame’, 16
 25. Asil Ibrahim Fayeq al-Masri, 16
 26. Muhammad Hussein Sa’id Abu Khdeir, 16
 27. Omar al-Breem, 16
 28. Hassan Hazem ‘Abd al-Hamid ‘Ashur, 16
 29. Muhammad Wael ‘Abd a-Rahman al-Khudari, 16
 30. Badr a-Din Hashem ‘Amer Abu Mani’, 16
 31. Isma’il Samir Suliman Shaluf, 16
 32. Munir Khalil Muhammad Abu Dba’, 16
 33. ‘Imad Nassim ‘Issa Seidam, 16
 34. Fayez Tareq Fayez Yasin, 16
 35. Asma Al-Mahmoum, 16
 36. Fadi Naser Isma’il al-Qawasmeh, 16
 37. Imam Dweikat, 16
 38. Mohammad al-Masri, 16
 39. Mo’taz ‘Oweisat, 16
 40. Bayan al-‘Oseyli, 16
 41. Ahmad Kamil, 16
 42. Mohammad Zakarne, 16
 43. Ahmad Abu ar-Rob, 16
 44. Sadeq Gharbiyya, 16
 45. Ashraqat Qatanany, 16
 46. Hadeel ‘Awwad, 16
 47. Ahmad Taha, 16
 48. Alaa Hashah, 16
 49. Ibrahim Daoud, 16
 50. Ma’moun al-Khatib, 16
 51. Mustafa Fanoun, 16
 52. Khalil Wadi, 16
 53. Mahmoud Sha’lan, 16
 54. Qussai Abu ar-Rob, 16
 55. Naim Safi, 16
 56. Abdullah al-Ajlouni, 16
 57. Ahmad ‘Amer, 16
 58. Ibrahim Taha, 16
 59.  Amir Rajabi, 16
 60. Yousef Abu ‘Athra, 16
 61. Morad Abu Ghazi, 16
 62.  Fatima Hajiji, 16
 63. Nawf Enfei’at, 16
 64. Abdul-Rahman Abu Hamisha, 16
 65. Laith Abu Na’im, 16
 66. Amir Abu Mosa’ed, 16
 67. Ali Omar Qeino, 16
 68. Ahmad Ibrahim Odah, 16
 69. Yousef Jasser Abu Jazar, 16
 70. Hussein Mohammad Madhi, 16
 71.  Talal Adel Matar, 16
 72. Said Mohammad Abu al-Kheir, 16
 73. Sa’adi Said Abu Salah, 16
 74. Ahmad Adel Mousa Sha’er, 16
 75. Luay Kahil, 16
 76. Mahmoud Majed Gharabli, 16
 77. Soheib Abdul-Salam Abu Kashef, 16
 78. Ahmad Misbah Abu Tyour, 16
 79. Mohammad Muin al-Jahjouh, 16
 80. Samah Zoheir Mubarak, 16
 81. Ishaq Abdul-Mo’ti Eshteiwi, 16
 82. Abdullah Luay Gheith, 16
 83. Ismael Ayman Fathi Abdul-‘Al, 16
 84. Fahed al-Astal, 16

17 jaar (113)

 1. Ahmad Salim Lafy ‘Abdin, 17
 2. Baraa Yusef Kamel Ibrahim, 17
 3. ‘Othman Fawzi Lafy ‘Abdin, 17
 4. Mahmoud ‘Adel Salim ‘Ashur, 17
 5. ‘Alaa Khader Ramadan Salman, 17
 6. Dua’ Al-Najjar, 17
 7. Hadil Balata, 17
 8. Muhannad Ashraf Isma’il al-Qara, 17
 9. Mus’ab Ahmad Musa Isleih, 17
 10. Dalia Nader ‘Ata al-Agha, 17
 11. Nidal Majdi ‘Ata al-Agha, 17
 12. Husam Abd al-Ghani Ahmad Yasin, 17
 13. Ibrahim ‘Abd a-Rahman ‘Abdallah
 14. Sama’aneh, 17
 15. Salem Mustafa Zaki al-Hadhidi, 17
 16. ‘Abd Rabo Jamal Ayub a-Shanbari, 17
 17. Mahmoud Suliman Muhammad al-Astal, 17
 18. Thaer ‘Ahed ‘Odeh Shmali, 17
 19. Ahmad Muhammad ‘Abdallah a-Najar, 17
 20. Muhammad Ziad ‘Abd al-Fatah A’araj, 17
 21. Du’aa Raed Yusef Abu ‘Odeh, 17
 22. Wisam ‘Alaa Adib a-Najar, 17
 23. ‘Izat Aumayyah ‘Izat a-Sayed, 17
 24. Ahmad Salah Muhammad Abu Sidu, 17
 25. Iyad Muhammad Suliman Sabah, 17
 26. ‘Othman Salem ‘Abd al-Majid Brei’em, 17
 27. Fadi ‘Azmi ‘Abd al-Majid Brei’em, 17
 28. Ameen Ayman Siyam, 17
 29. Mu’taz Jamal ‘Atiyyah Hamdiyah, 17
 30. Shirin Ayyad, 17
 31. Anas Akram Muhammad a-Skafi, 17
 32. Sa’ed Akram Muhammad a-Skafi, 17
 33. Muhammad Rafiq Ahmad a-Rahel, 17
 34. Ahlam Abu Jarad, 17
 35. ‘Omar ‘Eid ‘Awwad al-Mahmum, 17
 36. ‘Abdallah Jamal Jum’ah a-Smeiri, 17
 37. Mohammed Al-Batsh, 17
 38. Yahia Al-Batsh, 17
 39. Anas Yusef Ahmad Qandil, 17
 40. Suliman Salim Musa al-Astal, 17
 41. Abdullah Mohammed Kaware’, 17
 42. Iman Yunes Qassem a-Loh, 17
 43. Ahmed Kullab, 17
 44. Muhammad Hamdi ‘Abd a-Rahman Salem, 17
 45. Muhammad As’ad Muhammad Hijazi, 17
 46. Ahmad Abu Nijm-Al Masri, 17
 47. Muhammad ‘Omar Ahmad Saleh, 17
 48. Muhammad Nidal Yusef Abu Muhsin, 17
 49. Husam Anwar Ahmad Abu Nqeirah, 17
 50. Bader Anwar Khalil a-Sha’er, 17
 51. ‘Amru Tareq Hassan Qandil, 17
 52. ‘Abdallah Na’im Hassan Qishtah, 17
 53. Hasan Abu Madi, 17
 54. Imad a-Din Ahmad Shawqi Ahmad, 17
 55. Asil Saleh Hussein Abu Muhsin, 17
 56. Bilal Suliman Khader a-Lulahi, 17
 57. ‘Ali Ghannam, 17
 58. Mohammad al-Kasba, 17 
 59. Amjad al-Jundi, 17
 60. Bassem Sidr, 17
 61. Dania Ershaid, 17
 62. Ezzeddin Shakhdam, 17
 63. Mahmoud Talal Mahmoud Nazzal, 17
 64. Iyad Rawhi Jaradat, 17 
 65. Ayman al-‘Abbassi, 17
 66. Mohammed Saba’na, 17
 67. Ahmad Kawazba, 17
 68. Muhammad Nabil Halabiya, 17
 69. Hussein Abu Ghosh, 17
 70. Adnan Mashni, 17
 71. Ala Kawazba, 17
 72. Ahmad Toba, 17
 73. Yousef Tarayra, 17
 74. Abdul-Rahman Raddad, 17
 75. Labeeb Azzam, 17
 76. Mohammad Zaghlawan, 17  
 77. Mohammad Tarayra, 17
 78. Mohammad Abu Heshesh, 17 
 79. Firas Khdour, 17
 80. Ahmad Rimawi, 17
 81. Qussai al-Amour, 17
 82. Mohammad Hattab, 17
 83. Jassem Nakhla, 17
 84. Ahmad Ghazal, 17
 85. Odai Nawaj’a, 17
 86. Mohammad Sharaf, 17
 87. Aws Salama, 17
 88. Odai Aziz Khalil Nawaj’a, 17
 89. Mohammed Khalaf Mahmoud Khalaf Lafi, 17
 90. Qoteiba Zahran, 17 
 91. Mos’ab Tamimi, 17
 92. Salem Mohammad Sabbah, 17
 93. Ala’ Yahya az-Zamily, 17
 94. Abdul-Fattah Abu ‘Azzoum, 17
 95. Mo’men Fathi al-Hams, 17
 96. Mohammad Tareq dar Yousef, 17
 97. Ahmad Jihad al-Aydi, 17
 98. Bilal Mustafa Khaffaja, 17
 99. Montaser Mohammad al-Baz, 17
 100. Ahmad Abu Na’im, 17
 101. Abdul-Rahman Ali Abu Jamal, 17
 102. Emad Khalil Shahin, 17
 103. Qassem Mohammad Ali Abasi, 17
 104. Mahmoud Nakhleh, 17
 105. Ayman Ahmad Hamed, 17
 106. Hassan Nofal, 17
 107. Hamza Mohammad Eshteiwi, 17
 108. Bilal Mahmoud Najjar, 17
 109. Tamer Hashem Abu al-Kheir, 17
 110. Adham Nidal ‘Amara, 17
 111. Sajid Abdel Hakim Mizhir, 17
 112. Ali Sami Ashqar, 17
 113. Ibrahim Ayman Fathi Abdul-‘Al, 17

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rapportages per maand

Database


Voor een overzicht van mensenrechtenschendingen vanaf juli 2015 tot heden zie ons archief

For an overview of human rights violations from July 2015 to present see our archive

Facebook feed

Slachtoffers / Victims


Een lijst in omgekeerde chronologische volgorde, van Israeli's en Palestijnen die gedood zijn sinds de Tweede Intifada begon in 2000.

A list in reverse chronological order, of Israelis and Palestinians killed since the Second Intifada began in 2000.