Israëlische schendingen juli 2022

Israëlische schendingen juli 2022

In juli 2022 documenteerde Staat van Beleg 1.671 Israëlische mensenrechtenschendingen tegen het Palestijnse volk.

Voor meer informatie over Israëlische schendingen jegens het Palestijnse volk, zie ons archief of bekijk de maandelijkse rapporten van de Negotiations Affairs Department.

Een greep uit de mensenrechtenschendingen in juliDodelijke slachtoffers
 • Een 17-jarige Palestijnse tiener, Kamel Alawneh, stierf nadat hij een dag eerder op 1 juli door Israëlische troepen in Jenin in de maag was geschoten.
 • Op 5 juli doodden de Israëlische bezettingstroepen een 32-jarige Palestijnse arbeider uit de Gazastrook nadat ze hem op brute wijze hadden geslagen in de buurt van de stad Tulkarem terwijl hij op weg was naar zijn werkplek in het in 1948 bezette Palestina. Ahmed werd naar een ziekenhuis in de nabijgelegen stad Nablus gebracht, waar hij kort daarna stierf.
 • Een 16-jarige Palestijn is doodgeschoten door het Israëlische leger in het dorp al-Mughayyer, nabij Ramallah op de Westelijke Jordaanoever. De moord vond plaats tijdens confrontaties met het Israëlische leger en kolonisten die uitbraken na een protest van Palestijnen tegen kolonistengeweld in het gebied.
 • Hussein Hasan Qawareeq (60) werd neergeschoten door Israëlische bezettingstroepen en liep ernstige verwondingen op voordat hij met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht, waar hij uiteindelijk aan zijn verwondingen bezweek. De soldaten schoten Hussein neer bij de militaire wegversperring van Huwwara ten zuiden van Nablus. Het Israëlische leger beweerde dat hij hun bevelen om te stoppen niet had opgevolgd. Zijn familie zei dat Hussein een psychische aandoening had.


Sloop & Annexatie
 • Israëlische soldaten hebben een Palestijns koffiehuis gesloopt op de kruising van de stad Ya’bad, ten zuidwesten van de noordelijke stad Jenin op de Westelijke Jordaanoever.
 • In een daad van collectieve bestraffing gericht op de families van twee Palestijnse mannen die gevangen zitten voor de moord op een Israëlische kolonist, vielen Israëlische troepen de stad Salfit binnen en bliezen de huizen van hun familie op met explosieven.
Foto: Quds News Network


Raids & Ontvoeringen
 • Israëlische bezettingstroepen arresteerden drie Palestijnse jongeren, van wie één gewond was geraakt door geweervuur, in het vluchtelingenkamp Nour Shams, in de bezette stad Tulkarem.
Foto: Quds News Network


Aanvallen op vissers
 • Op 2 juli openden Israëlische kanonneerboten mitrailleurvuur ​​op vissersboten tijdens hun aanwezigheid binnen een paar zeemijlen uit de kust van Khan Yunis en Rafah in het zuiden van Gaza.
Een verwoeste vissersboot.


Geweld & Vernieling
 • Tientallen Palestijnen leden onder de gevolgen van het inademen van traangas nadat Israëlische soldaten hen aanvielen toen ze zich naar hun olijfboomgaarden haastten om het vuur te blussen dat was veroorzaakt door illegale Israëlische kolonisten die hun land binnenvielen in de stad Surif, ten noordwesten van Hebron.
 • Israëlische bezettingstroepen openden het vuur op Palestijnse huizen in het Masafer Yatta-gebied. Kogels raakten daken en muren van ten minste vier huizen en veroorzaakten schade en paniek onder de bewoners, voornamelijk vrouwen en kinderen.
 • Tientallen ongewapende Palestijnse demonstranten raakten gewond toen Israëlische bezettingstroepen de wekelijkse demonstraties in Qalqilya en Nablus aanvielen.
 • Israëlische gevechtsvliegtuigen voerden op 16 juli verschillende gewelddadige luchtaanvallen uit over de belegerde Gazastrook, gericht op een aantal verzetssites die enorme explosies veroorzaakten.
Foto: Anadolu Agency


Restricties
 • Humus aangehouden en verbannen uit de Al-Aqsa-moskee. Abu Al-Humus, een inwoner van Issawyia, wordt beschouwd als een van de activisten in de wijk Sheikh Jarrah. Hij zat eerder 8 jaar vast in Israëlische gevangenissen.
 • Op 28 juli hebben de Israëlische bezettingstroepen de vergunningen van zes Palestijnse scholen in Jeruzalem ingetrokken. Het besluit om de scholen te sluiten was gebaseerd op de bewering dat de scholen in hun boeken aanzetten tot opruiing tegen de bezetting en het leger.


Kolonistengeweld
 • Israëlische kolonisten uit de nederzetting Adi Ad ontwortelden honderden bomen van twee Palestijnse inwoners van Turmusaya en Mughayir, ten noordoosten van Ramallah. De kolonisten plunderden het gebied en ontwortelden 200 olijfbomen en jonge boompjes, naast 250 amandel-, pruimen-, perzik- en druivenbomen.
 • De 70-jarige Mustafa Hussein Fuqaha werd op brute wijze aangevallen en in elkaar geslagen door een groep Israëlische kolonisten in zijn eigen boerderij in het noorden van de bezette Westelijke Jordaanoever. Hij werd met kneuzingen en breuken naar een naburig ziekenhuis gebracht om te worden behandeld.
Mustafa Hussein Fuqaha
 • Israëlische kolonisten vielen op 15 juli een 65-jarige Palestijnse boer aan en verwondden hem terwijl hij aan het werk was op zijn land in het dorp Shoufa. Ibrahim Hamid werd zwaar mishandeld door de kolonisten, wat hem verschillende kneuzingen over zijn hele lichaam veroorzaakte. Hij werd overgebracht naar een plaatselijk ziekenhuis.
 • Op 19 juli braken groepen Israëlische kolonisten, beschermd door Israëlische bezettingstroepen, in Palestijnse huizen in het dorp Burin. De kolonisten beschadigden Palestijnse huizen en voertuigen en staken talloze olijfbomen in brand.
 • Israëlische kolonisten vielen een Palestijns gezin aan in het dorp Birin, in de buurt van Hebron. De kolonisten kwamen naar het familiehuis van Ibrahim al-Hreini in het dorp, forceerden zich naar binnen en sloegen de familieleden op brute wijze in elkaar.
 • In de stad al-Mughayyer, ten noordoosten van Ramallah, vielen Israëlische kolonisten Palestijnse burgers aan en verwondden ze een Palestijnse man die vervolgens voor behandeling in het ziekenhuis werd opgenomen. De kolonisten werden tijdens hun aanval beschermd door Israëlische troepen.
Israëlische soldaten beschermen de illegale kolonisten.
 


No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.