Israëlische schendingen november 2022

Israëlische schendingen november 2022

In november 2022 documenteerde Staat van Beleg 2,543 Israëlische mensenrechtenschendingen jegens het Palestijnse volk.

Voor meer informatie over de Israëlische schendingen, zie ons archief of bekijk de maandelijkse rapportages van de ‘Negotiations Affairs Department’.

Een selectie van de schendingen in november 2022Dodelijke slachtoffers
 • Een 13-jarig Palestijns kind uit de Negev stierf tijdens een operatie in het Israëlische Soroka Medical Center, een maand nadat een Israëlische politieagent hem had neergeschoten in de stad Arara tijdens vieringen na de Knesset-verkiezingen.
 • Het Israëlische bezettingsleger executeerde het 15-jarige Palestijnse meisje Fulla Rasmi Masalmeh in de stad Beitunia. Fulla vormde geen enkel gevaar of bedreiging voor de soldaten.
 • Een Palestijnse jongeman werd gedood en een andere raakte gewond toen Israëlische bezettingstroepen het vuur op hen openden in de buurt van Ramallah. Volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid is de 18-jarige Musaab Nafl, een boer, ernstig gewond geraakt door een kogel in zijn hart in een landbouwgebied nabij de stad Sinjil. Later werd de jongeman dood verklaard door artsen in het Palestine Hospital.Sloop & Annexatie
 • De Israëlische bezettingsautoriteiten dwongen de Palestijnse man Hamza Abduljawad tot zelfvernietiging van zijn huis in Al-Salam, ten noordoosten van het bezette Jeruzalem.


Raids & Kidnappings
 • Israëlische bezettingstroepen hielden een 16-jarig Palestijns meisje vast bij een Israëlische controlepost in de buurt van de Ibrahimi-moskee. De bezettingsmacht deed ook een inval in de Ibrahimi Primary School in het centrum van Hebron en terroriseerde de leerlingen.
 • Verschillende legerjeeps vielen het dorp Beit Sira binnen, ten westen van Ramallah, en ontvoerden een 14-jarig kind nadat ze het huis van zijn familie hadden bestormd en geplunderd.
 • De Israëlische bezettingstroepen hielden een 12-jarig Palestijns kind vast op zijn school in het dorp Zubeidat. Zijn vader verklaarde dat de bezettingstroepen de Al-Zubaidat Elementary School bestormden en zijn zoon Ammar vasthielden na schermutselingen tussen het leger en de leraren.Gevangenis schendingen
 • De Israëlische bezettingstroepen brachten de Palestijnse gevangene Al-Issawi over naar eenzame opsluiting nadat hij voor de 15e opeenvolgende dag weigerde zijn hongerstaking te beëindigen uit solidariteit met de families van Palestijnse slachtoffers wier lichamen door de bezetting worden vastgehouden. Al-Issawi raakte gewond als gevolg van de brute aanval waaraan hij twee dagen eerder was onderworpen door de repressie-eenheden van het Negev-gevangeniscentrum.
 • De Israëlische gevangenisdiensten weigerden Palestijnse gevangenen hun winterkleding te geven. Het Palestine Centre for Prisoner Studies bevestigde dat de Israëlische autoriteiten profiteren van het koude weer om de beperkingen voor de gevangenen aan te scherpen.
 • De Israëlische bezettingsrechtbank heeft de eenzame opsluiting van de Palestijnse gevangene Ahmad Manasra met nog eens 4 maanden verlengd, ondanks de ernstige verslechtering van zijn geestelijke gezondheid. De moeder van Ahmed zei dat de toestand van haar zoon verslechtert omdat hij al lange tijd in eenzame opsluiting zit in de Israëlische gevangenis van Ashkelon en hij niemand ziet of spreekt. “Ahmed moet worden vrijgelaten en we moeten ons verzetten tegen de Israëlische bezetting en er druk op uitoefenen, zodat we mijn zoon niet in een isolement verliezen”, zei ze.
 • Twee zieke Palestijnse gevangenen in de Israëlische gevangenis van Naqab worden geconfronteerd met opzettelijke medische nalatigheid in de bezettingsgevangenis.Geweld & Destructie
 • Israëlische soldaten vielen het Aida-vluchtelingenkamp bij Bethlehem binnen en schoten een 14-jarig kind met scherpe munitie neer.
 • Israëlische bezettingstroepen richtten zich op een voetbalveld met aanvallen met traangasbommen in de stad Al-Khader, ten zuiden van Bethlehem.
 • Israëlische soldaten schoten een Palestijnse tiener neer en ontvoerden nog een 13-jarig kind tijdens een begrafenisstoet in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron.
 • De Palestijnse jongeman Mohammad Masarwa (25) verloor het zicht in zijn rechteroog nadat Israëlische soldaten hem aanvielen met geweren op zijn hoofd, wat een ernstige verwonding aan zijn voorhoofd veroorzaakte die leidde tot verlies van het gezichtsvermogen in zijn rechteroog.
 • Een Israëlische bezettingssoldaat opende geweervuur ​​op de huizen van Palestijnen in de wijk Bab Al Zawiya in de bezette stad Hebron op de Westelijke Jordaanoever.

Israëlische bezettingstroepen vuurden traangasbommen af op een voetbalveld. (Foto: Quds News)


Aanvallen op vissers
 • Israëlische bezettingsschepen vielen Palestijnse vissersboten aan met scherpe kogels en traangas voor de noordkust van de Gazastrook. De vissers werden gedwongen de zee te verlaten om elders veiligheid te zoeken.
 • De Israëlische bezettingsvloot nam Palestijnse vissersboten in beslag in de zuidelijke Gazazee en hielden zes Palestijnse vissers vast.


Kolonistengeweld
 • Israëlische kolonisten staken de banden lek van drieëntwintig Palestijnse auto’s en schreven racistische graffiti.
 • Groepen extremistische kolonisten verzamelden zich bij de ingang van de stad Sa’ir en begonnen met het gooien van stenen naar Palestijnen, waardoor voertuigen beschadigd raakten. De Israëlische kolonisten vielen naar verluidt ook Palestijnen aan en gooiden stenen naar voertuigen in andere gebieden in de provincie.
 • Ongeveer 25 kolonisten vielen Palestijnse olijvenplukkers aan in de stad Kafr ad-Dik terwijl ze olijven aan het plukken waren. De boeren confronteerden de kolonisten, die grote hoeveelheden olijven, uitrusting en persoonlijke eigendommen van de Palestijnse boeren stalen.
 • Israëlische kolonisten vielen een oudere Palestijnse man aan nabij Nablus en verwondden hem voordat ze ook nog zijn vrachtwagen met groenten en fruit in brand staken.
 • Honderden door het leger bewapende Israëlische kolonisten trokken tekeer door de oude stad Hebron en terroriseerden de plaatselijke Palestijnse bewoners.
Kolonisten razen door Hebron. (Foto: Mash'hour Wihwah/WAFA)

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.